VIERAITA VENÄJÄLTÄ  5.-9.4.2001

Otteita 12 venäläisnuoren päiväkirjoista

 

 

 

I PÄIVÄ - vieraat Pietarista saapuvat

 

"Huomasin heti, että täällä on aivan toisenlainen kulttuuri. Rauhallisempaa, kaikki on uutta ja mielenkiintoista. Raitiovaunut ovat hyvin miellyttäviä, kulkevat nopeasti ilman kolinoita."

Aleksandra, 14

"Saavuimme Helsinkiin noin neljältä. Nousimme bussista ja lähdimme heti koululle, missä oli jo valmistauduttu tapaamiseemme. Luokassa saatoin tutustua oppilaisiin ja suomalaiskoulun mukavaan venäjänopettajaan. Meille jaettiin matkaohjelma, päiväkirjat, kaupungin kartta ja tärkeitä tietoja tästä Suomen pääkaupungista.

Päädyimme isännillemme. Minua ja ystävääni Andreita on onnistanut siinä, että isäntämme osaa hyvin venäjää ja saatamme vapaasti keskustella hänen kanssaan. Perheissä ollaan myös hyvin vieraanvaraisia."

Oleg, 14

"Helsinki on hyvin kaunis ja siisti kaupunki. Tänään tutustuimme isäntiimme, matkalla koteihimme isännät veivät minut, Olgan, Andrein, Iljan ja Olegin jäätelölle.

Isäntäni perheessä kukaan ei osaa venäjää. Kaikilla lapsilla on oma huone, tietokone ja TV."

Evgenia, 15

"Illalla olimme nuorisokahvilassa, jossa jokainen löysi itselleen mieluista tekemistä: biljardin, dartsin tai tietokoneet. Koetimme lähettää sähköpostia, vaikka emme tienneet, oliko se mahdollista."

Kristina, 15

 

VIERAITA VENÄJÄLTÄ PÄIVÄ II

Takaisin etusivulle